BTÜ’den Sıfır Atık Projesine Tam Destek

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) geri dönüştürülebilen atıkların çöplerden ayrıştırılmasını sağlanarak ülke kaynaklarının en verimli şekilde kullanılabilmesi için katma değer üretmeye devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ nın ülkemiz genelinde yürürlüğe aldığı uygulamalar ve sıfır atık projesi çerçevesinde İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından yerine getirilen gerekli uygulamalar ile Bursa Teknik Üniversitesi 5 yıl geçerli Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı. Böylelikle Sıfır Atık Belgesi alan kurumlar arasına giren BTÜ ülkemiz kaynaklarını en doğru şekilde kullanan devlet kurumları arasında yerini aldı. Dönüştürülebilen atıkların çöplerden ayrıştırılması konusunda Bursa Teknik Üniversitesi personeline Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından verilen eğitimler doğrultusunda  BTÜ ofislerinde bulunan çöp kutularının yanına geri dönüşüm kutuları temin edilerek çöpe giden ve geri dönüştürülebilen atıklar tekrar ekonomiye kazandırılarak katma değer üretilmeye devam edilecek.

16 Ekim 2020