2022-2023 Güz Yarıyılı Yatay Geçiş, Çift Anadal ve Yandal Başvuruları

Online başvuru adımları ve sıkça sorulan sorular sunumu için Tıklayınız.

Merkezi Yerleştirme Puanına Göre (Ek Madde-1) Yatay Geçiş

1.Merkezi Yerleştirme Puanına Göre (Ek Madde-1) Yatay Geçiş Başvuru Takvimi, Başvuru Koşulları için Tıklayınız.

2.YÖK'ün yayınlamış olduğu Ek Madde-1 Esasları için Tıklayınız.

3.Üniversitemiz yıllara ait taban puanlar için Tıklayınız.

Kurumlararası Yatay Geçiş (Yurt İçi-Yurt Dışı)

1. Kurumlararası Yatay Geçiş Başvuru Takvimi, Başvuru Koşulları, Kontenjanları için Tıklayınız.

2. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, ÇiftAnadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik için Tıklayınız.

3.Bursa Teknik Üniversitesi Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş ve Kredi Transferi Yönergesi için Tıklayınız.

Kurum İçi Yatay Geçiş

1.Kurum İçi Yatay Geçiş Başvuru Takvimi, Başvuru Koşulları için Tıklayınız.

2.Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanlar için Tıklayınız.

3.Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik için Tıklayınız.

4.Bursa Teknik Üniversitesi Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş ve Kredi Transferi Yönergesi için Tıklayınız.

5.Yurt içi üniversitelerin en düşük puanları için Tıklayınız.

Çift Anadal Başvuruları

1. Çift Anadal Geçiş Başvuru Takvimi, Başvuru Koşulları için Tıklayınız.

2. Çift Anadal Kontenjanları için Tıklayınız.

3. Sınıfının %20’sine giren Öğrenci Listesi

MDBF %20 Listesi

İTBF %20 Listesi

OF %20 Listesi

MTF %20 Listesi

DF %20 Listesi

4. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik için Tıklayınız.

5.Çift Anadal Yönergesi için Tıklayınız.

Yandal Başvuruları

1. Yandal Başvuru Takvimi, Başvuru Koşulları için Tıklayınız.

2. Yandal Kontenjanları için Tıklayınız.

3. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik için Tıklayınız.

4.Yandal Yönergesi için Tıklayınız.

18 Temmuz 2022