Başkanlığımız


Bursa Teknik Üniversitesi, Bursa'nın ikinci bir devlet üniversitesi olarak 21.07.2010 tarih ve 27648 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre 6 Fakülte, 2 Enstitü ve 1 Yüksekokul ile kurulmuştur. Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı, BTÜ'ye yaraşır bir hizmet sunmak, ilişkilerinde güler yüzlü davranmak, hizmet verdikleri öğrenci, akademik ve idari personel ile veli grubuna, doğru ve eksiksiz bilgiyi akademik takvime bağlı olarak zamanında iletmek ve öğrenciyi gereksinimleri doğrultusunda doğru birimlere yönlendirmek ilkesiyle çalışır.


Görev Tanımları

Öğrencilerin yeni kayıt, kabul ve ders durumları ile ilgili gerekli işleri yapmak,
Mezuniyet, kimlik ,burs, mezunların izlenmesi işlemlerini yürütmek,
Verilecek diğer benzeri görevleri yerine getirmek.


Vizyon

Sürekli gelişen bilgi ve teknolojileri kullanarak, güler yüzlü bir ifade ile güvenli ve mümkün olan en hızlı şekilde bilgi ve belge hizmeti sunan; öğrenci, öğretim elemanı ve personelin memnuniyetini ön plana çıkaran, ülke çapında örnek ve farklı bir birim olmak.


Misyon

Eğitim birimleri ile eşgüdüm sağlayarak planlanan eğitim-öğretim sürecinin düzenli bir şekilde yürütülmesini gerçekleştirmek; öğrencilere, mezunlara, öğretim elemanlarına ve ilişkide olduğumuz kurumlara hizmet sunmak.


Değerlerimiz

Erişebilirlik

Şeffaflık ve hesap verebilirlik

Bağımsızlık

Dürüstlük

İnsan onuruna saygı

Ehliyet ve liyakat

Etkili, kaliteli ve çözüm odaklı hizmet

Güvenilirlik

Mükemmellik

Tarafsızlık

Doğruluk ve tutarlılık

Katılımcılık

Her türlü düşünceye saygı

Verimlilik

Yeniliğe ve gelişime açıklık