Öğrenci E-Posta Hesapları
1. öğrencino@ogr.btu.edu.tr uzantılı yeni mail adresi nedir?

Üniversitemiz tarafından öğrencilerin e-posta kullanımı için açılan öğrencino@ogrenci.btu.edu.tr uzantılı mail adresleri yapılan sistem güncellemeleri ile öğrencino@ogr.btu.edu.tr uzantılı olacak şekilde yeniden oluşturulmuştur. Öğrencilerimiz 2023-2024 güz dönemi itibariyle laboratuvar bilgisayarları, internete giriş gibi Üniversitemiz tarafından öğrencilerin kullanımına sunulan birçok hizmeti öğrencino@ogr.btu.edu.tr uzantılı mail adresleri ile kullanacaklardır.

2. öğrencino@ogr.btu.edu.tr uzantılı yeni mail adreslerinin şifresi nedir?

a) öğrencino@ogr.btu.edu.tr uzantılı yeni mail adreslerinin şifresi daha önce şifre değişikliği yapmış öğrencino@ogrenci.btu.edu.tr uzantılı mail adreslerinin şifresi ile aynıdır.

b) Daha önce öğrencino@ogrenci.btu.edu.tr uzantılı mail adreslerinde herhangi bir şifre değişliği yapmayan kullanıcıların https://bys3.btu.edu.tr/ogr_mail/unuttum adresinden yeni şifrelerini alması gerekmektedir.

3. E-posta adresimle neler yapabilirim?

a) Microsoft Azure platformuna giriş yaparak Visual Studio, Ms Sql Server gibi yazılımları kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

b) Word, Excel, PowerPoint gibi Microsoft Ofis uygulamalarını kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

c) Microsoft Teams ile online derslere katılabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

d) Matlab resmi internet sitesinde https://www.mathworks.com/ sign in(giriş yap) kısmından yeni öğrenci e-posta adresinizle kayıt olarak lisanslı matlab kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

e) Üniversitemizin öğrencilerin internet kullanması için oluşturduğu “BTU_Ogrenci” WI-FI ağına öğrenci numaranız ve yeni e-posta şifreniz ile giriş yaparak kampüs sınırları içinde kablosuz internet hizmetini kullanabilirsiniz.

f) VPN bağlantısı yaparak Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından sunulan lisanslı programların lisanslarına kampüs dışında da erişilebilirsiniz. VPN bağlantısı kurulumu hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.