Üniversitemizin 2024-2028 Yılı Stratejik Planı Yayımlanmıştır

Bursa Teknik Üniversitesi, 2024-2028 Yılı Stratejik Planı ile eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı alanında hızlı yükselişine, sonraki dönemlerde artan bir ivmeyle devam edecektir ve bu konu, stratejik planlamada kritik öneme sahiptir.


Belgenin katılımcılık ve işbirliğine dayalı oluşum aşaması, planın sahiplenilmesi açısından değerli bir süreç olmuştur. Kurum içi analizden başlayıp, iç ve dış paydaşlarımızın da görüş ve beklentilerini dikkate alarak mevcut durumumuzun bir nevi röntgeni çekilmiştir.


Çevre analizinde üst politika belgelerinden başlanarak diğer kurumlarla eşgüdümlü bir şekilde ülkemizin kalkınmasında üzerimize düşen katkıyı sağlama önceliğinden yola çıkılmış ve Üniversitemizin konumu netleştirilmiştir. Birimlerimizin farklı seviyelerdeki personeli ile yürütülen çalıştaylar sonucunda mevcut durum analizleri irdelenmiş, geleceğe bakış ortak akılla netleştirilmiştir.


Nihayetinde, belirlenen amaç ve hedeflerin hayata geçirilmesi konusunda el birliğiyle hazırlanan Üniversitemizin 2024-2028 Yılı Stratejik Planı yayımlanmış olup kamuoyuna duyurulmuştur.


29 Ocak 2024