İkinci Kez Basılan Öğrenci Kartı, Diploma vb. Belgeler ile Islak İmzalı Talep Edilen (Öğrenci belgesi, Transkript vb.) Belgelerden Alınacak Ücretler

Değerli Öğrencilerimizin Dikkatine;


Bilindiği üzere öğrencilerimiz herhangi bir ücret ödemeden güvenli ve doğrulanabilir elektronik imzalı transkript, geçici mezuniyet, öğrenci belgesi vb. belgelerini e-devlet üzerinden ve bu belgelerin yanı sıra Üniversitemiz öğrenci bilgi sistemi (obs) üzerinden öğrenci belgesi, transkript, disiplin durum belgesi, mezuniyet transkripti, yatay geçişe engel olmadığına dair belge vb. alabilmektedirler. Ayrıca her öğrenciye ücretsiz olarak üniversitemize kayıt yaptıktan sonra öğrenci kartı verilmektedir. Yine her öğrencimize mezuniyet sonrası ücretsiz diploma, diploma eki, ve başarı belgesi verilmektedir.


Öğrencilerimize yönelik ücretsiz elektronik imzalı belge (Diploma, Diploma Eki, Öğrenci Belgesi, Transkript vb.) hizmeti devam etmekte olup, elektronik imzalı belge dışında ıslak imzalı olarak belge talep etmeleri, öğrenci kartlarının kaybı halinde ikinci kez basılması, diploma vb. belgelerin ikinci kez basılması talepleri durumunda 14.03.2024 tarih 2024-06/3 sayılı ÜYK gereği aşağıdaki tablodaki ücret tarifesi geçerli olacaktır.


Bu ücretlerin Resmi gazetede yayımlanan ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı ) tarafından 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesinin (B) fıkrasına göre belirlenen yeniden değerleme oranı miktarında güncellenecektir. (10 TL katı olmayan sonuçların bir üst 10 luğa yuvarlanarak) .


Tüm öğrencilerimize önemle duyurulur.




 



 

20 Mart 2024