Ortak Alan Güncellemesi

Sistem altyapı güncelleme çalışmalarının ardından, etki alanı güncellenmiş bir bilgisayarda üç adet ağ sürücüsü bulunmaktadır:

1) R ismindeki sürücü birim içi dosya paylaşımı için tahsis edilmiştir. Birimdeki bütün kullanıcılar bu alan üzerinden birbirleri ile dosya paylaşımı yapabilecektir. Birimdeki bütün kullanıcıların dosya okuma, değiştirme, yükleme ve silme yetkisi olacaktır.

2) S ismindeki sürücü (BTU-PAYLASIM) bütün BTÜ kullanıcılarına açık olacak ancak bu alan üzerinden kullanıcılar birbirleriyle dosya paylaşımı yapamayacaktır yani dosyaları okuyabilecekler ancak değiştirme, yükleme ve silme yapamayacaklardır.

3) T isimdeki sürücü (PUBLIC) bütün BTÜ kullanıcılarına açık olacak, kullanıcılar bu alan üzerinden paylaşım yapabilecekler ve dosya okuma, değiştirme, yükleme, silme yetkilerine sahip olacaklardır.

Ancak sürekli işçi statüsünde çalışan personeller dosya paylaşım sistemine dahil edilmemiştir.

Kullanıcıların paylaşım alanı içinde yaptıkları tüm işlemler kayıt altına alınacaktır.

Her bir idari birim için 250 GB, her bir akademik birim için 500 GB ve PUBLIC paylaşımlar için 1 TB alan tahsis edilecektir. Bu alanlar zaman içinde ihtiyaçlara göre güncellenebilecektir.


01 Mart 2024